Hakkımda
Merhaba, ben Seher Gürel Mousselli. 1996 yılında, Giresun’da doğdum. Lisans eğitimimi Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladım.
Eğitim hayatımda edindiğim bilgilerin üstüne her geçen gün yenilerini ekleyerek, süreklilik içinde kendimi geliştirmeye devam ediyorum.
Teknolojiyi en doğru şekilde kullanarak günlük yaşamda ihtiyaçları karşılayacak ya da eğlendirici, öğretici ürünler geliştirip insanlık adına faydalı işler yapmayı hedefliyorum.
Genel yeteneklerim: ABAP SAPUI5 Java JavaScript MongoDB NodeJS
Redis Cache C/C++ HTML Python OpenGL OpenCV
Raspberry Pi Arduino UNO Android Studio Fritzing StarUML
Diller: İNGİLİZCE ★ ★ ★ ☆ ☆ ALMANCA ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Sürücü Belgesi: B Sınıfı Sürücü Belgesi
Projelerim
Raspberry Pi Python RC522
Bu uygulamada, belirlediğimiz ID’ye sahip kartı okuttuğumuzda led yanarken farklı bir kart okuttuğumuzda led sönecek.
Arduino Uno RC522
Bu uygulamada, belirlediğimiz ID’ye sahip kartı okuttuğumuzda yeşil led yanarken farklı bir kart okuttuğumuzda kırmızı led yanacak.
PHP HTML Bootstrap Jquery JavaScript MySQL
Bu uygulamada, kullanıcı ve admin panelleri bulunuyor. Responsive bir web sitedir, kullanıcı ve admin için birçok işlem olanağı mevcuttur.
PHP HTML CSS JavaScript MySQL
Sinerji Bilişim Firmasında, stajyer öğrenci olarak görev aldığım süre içinde geliştirdiğim, hastaneler için, kullanıcı ve admin panelleri bulunan, oldukça geniş seçenekler sunan bir projedir.
Java Swing GUI MySQL
Sinerji Bilişim Firmasında, stajyer öğrenci olarak görev aldığım süre içinde geliştirdiğim, hastaneler için, kullanıcı ve admin panelleri bulunan, oldukça geniş seçenekler sunan bir projedir.
Bitirme Projesi
Python OpenCv Flask RaspberryPi Particle Argon
Geliştirilecek Mobil Robot Üzerindeki LİDAR’ı Kullanarak Benzetim Ortamında ve Gerçek Robot ile FastSLAM Uygulamasıdır. TÜBİTAK destekli bir proje olup halen devam etmektedir.
HTML CSS JavaScript
Bu uygulama, bir haber sitesinde bulunması gereken tüm özellikleri çeşitli web ve mobil için arayüz ekranları ile kullanıcıya sunuyor.
HTML CSS JavaScript Bootstrap
1 Ocak 1970 günü saat 00:00’da başlayan ve sonrasındaki herhangi bir ana kadar geçen saniye cinsinden süreye Epoch Zamanı adı verilmektedir. Bu projede 3 kısımdan oluşan bir sayfada çeşitli Epoch Zamanı hesaplamaları mevcuttur.
HTML Node.js Express JavaScript
Bu uygulama, API şeklinde döviz kurları ve farklı bilgilerini güncel olarak kullanıcıya göstermek amacıyla yapıldı.
HTML Node.js Express Mongoose RedisCache
Bu uygulamada, bir MongoDB veritabanı üzerinde arama yapıp, aradığımız filmin özellikleri ekrana yansıtılıyor. Extra olarak, RedisCache kullanımı ve sorgulama işlemlerinin hızlandırılması görünüyor.
C++ OpenGL
Bu uygulama, Bresenham Doğru Çizme Algoritması kullanarak basit bir ağaç çizimi gösteriyor.
OpenGL Okyanus Tabakalarının Sıcaklık Seviyeleri Gösterimi Uygulaması
github.com/shrgrl/simpleOpenGL3dGraphC++ OpenGL
Bu uygulama, OpenGL 3D özelliklerini kullanarak okyanus tabakalarının sıcaklık seviyelerini gösterme amacıyla yapıldı.
MPI OpenMP C++
Bu proje 4 farklı uygulama içeriyor. Her bir uygulama farklı paralellism teknikleri kullanılarak filtreleme işlemleri yapıyor.
C
Bu uygulama, kullanıcının istediği sayıyı, istediği tabana çevirme amacıyla yapıldı.
C++
Bu proje, çeşitli temel C++ uygulamaları içeriyor: Matris Arama, Faiz Tablosu, Sayı Tahmin Oyunu, Mükemmel Sayı Hesaplama
Tecrübelerim
Abap-Fiori Consultant olarak başladığım bu firmada takım arkadaşlarım ile birlikte SAP için çeşitli modüller geliştirip, raporlar yazıp, çıktılar tasarlayarak müşterilere profosyonel çözümler sağladım.
Firmanın donanımsal olarak sahip olduğu sistemleri inceledim. Barkod okuyucu uygulamaları hakkında bilgi aldım ve bu ürünlerden yola çıkarak Raspberry Pi ve Arduino Uno ile kart okuyucu sistem projeleri geliştirdim.
Ekipteki kişilerle ve yöneticilerle iletişim kurmak, istenenleri bir plan doğrultusunda tamamlamak, ürün geliştirme üzerine ya da bir sorunu çözmek için görevlendirilen personellere yardımcı olmak, bunun dışında sürdürülebilir ve test edilmiş kod yazımına destek olmak gibi sorumlulukları üstlenerek stajımı tamamladım.
Edindiğim mesleki deneyimleri uygulamaya koyup ve şirket ihtiyaçları doğrultusunda ürünler geliştirerek stajımı tamamladım.
Akademik Bilgilerim
Atatürk Üniversitesi
Bilgisayar Mühendisliği
2015- 2019
Atatürk Üniversitesi, 1957 yılında Erzurum'da kurulmuş, Türkiye'nin en eski yedinci üniversitesidir.
Atatürk Üniversitesi’nde geçirdiğim süre zarfında takım çalışması ve bireysel çalışmalar gibi kariyerim boyunca gerekli olacak temel becerilerimin çoğunu öğrendim. Üniversite hayatımda geçirdiğim zamandan çok zevk aldım ve sağlıklı bir iş hayatı dengesi hakkında çok şey öğrendim.
Not Ortalamam:2,58
Sertifikalarım
- SAP Certified Application Associate - Business Process Integration with SAP S/4HANA 2020 (May 11, 2022)
İlgi Alanlarım ve Hobilerim
Programcılık, yazılım, bilgisayar mühendisliğine olan ilgimin yanı sıra, diğer ilgi alanlarım ve hobilerim:
- Farklı kültürler tanımak
- Müzik dinlemek
- Kitap okumak
- Resim yapmak
- Dağcılık
- Buz Pateni
- Satranç,
- Yazı ve Şiir Yazmak...